Omslagsbild Mobil

På Hälsorum är det Nils Tennberg som erbjuder behandlande massage för smärta och stelhet, och massage för avslappning och friskvård. 

Återhämtning och avslappning är en av grundpelarna i människans hälsa och välmående. Massage löser effektivt spänningar och stress, lugnar nervsystemet och stärker immunförsvaret.

Massagebehandlingen syftar till att stimulera och stödja kroppens egen förmåga till läkning och harmoni.

Att gå på massage är idag mycket vanligt och uppskattat, både som förebyggande friskvård och för behandling. En stor mängd forskning världen över visar på goda resultat. Här är länkar till två forskningsdatabaser.

Branschrådet Svensk Massage forskningsdatabas

US National Library of Medicine
 

Historia

Massage i olika former har funnits i de flesta kulturer sedan urminnes tider. Det finns 5000 år gamla beskrivningar av massage i medicinskt syfte att bota besvär och må bra.

Svensk klassisk massage utvecklades i Sverige på 1800-talet, den moderniserades på 1960-talet av Hans Axelson och har vidareutvecklats sedan dess. Idag är det den mest spridda massagetekniken i västvärlden. 1998 bildades branschrådet Svensk Massage som borgar för kvalitetssäkrade utbildningar och certifiering av massörer.
 

Varmt välkommen!