Omslagsbild Mobil

Massage

Vi erbjuder massage för behandling av smärta och stelhet, friskvård och skön avslappning.

Vi utgår från dina individuella behov och önskemål. Läs mer om behandlingar hos respektive massör. Alla är välkomna!

Återhämtning och avslappning är en av grundpelarna i människans hälsa och välmående. Massage löser effektivt spänningar och stress, lugnar nervsystemet och stärker immunförsvaret.

Vi behandlar även specifik smärta och besvär i bl a rygg, nacke, axlar, höfter, käkled och huvudvärk. Behandlingen syftar alltid till att stimulera och stödja kroppens egen förmåga till läkning och harmoni. Vi strävar efter en långsiktig lösning och att behandla inte bara symtomen utan även bakomliggande orsaker.

En Medicinsk Massageterapeut arbetar med manuell medicin och har redskap för diagnos och djupgående behandling av problem i rörelseapparaten.

Att gå på massage är idag mycket vanligt och uppskattat, både som förebyggande friskvård och för behandling. En stor mängd forskning världen över visar på mycket goda resultat. Här är länkar till två forskningsdatabaser.

Branschrådet Svensk Massage forskningsdatabas

US National Library of Medicine
 

Historia

Massage i olika former har funnits i de flesta kulturer sedan urminnes tider. Det finns 5000 år gamla beskrivningar av massage i medicinskt syfte att bota besvär och må bra.

Svensk klassisk massage utvecklades i Sverige på 1800-talet, den moderniserades på 1960-talet av Hans Axelson och har vidareutvecklats sedan dess. Idag är det den mest spridda massagetekniken i västvärlden. 1998 bildades branschrådet Svensk Massage som borgar för kvalitetssäkrade utbildningar och certifiering av massörer.
 

Varmt välkommen!