Massage

En Medicinsk massageterapeut arbetar med manuella behandlingar av smärta och stelhet i muskler och bindväv, och har flera redskap för diagnos och behandling. Behandlingen används för både akuta och kroniska tillstånd och även förebyggande, friskvårdande och rehabiliterande.

Massagebehandlingen utformas alltid individuellt efter behov och önskemål och kan bestå av undersökning, klassisk massage, djupgående massage, muskeltöjningar, revolving/myofaciell massage, pressur av triggerpunkter, Positional release therapy och rådgivning.

Massage löser effektivt spänningar och stress, lugnar nervsystemet och stärker immunförsvaret. Massagebehandlingen syftar också till att stimulera och stödja kroppens egen förmåga till läkning och harmoni. Återhämtning och avslappning är en grundpelare i människans hälsa och välmående.

Att gå på massage är idag mycket vanligt och uppskattat, både som förebyggande friskvård och för behandling. En stor mängd forskning världen över visar på goda resultat. Här är länkar till tvåforskningsdatabaser.

Branschrådet Svensk Massage forskningsdatabas

US National Library of Medicine


Historia

Massage i olika former har funnits i de flesta kulturer sedan urminnes tider. Det finns 5000 år gamla beskrivningar av massage i medicinskt syfte att bota besvär och må bra.

Svensk klassisk massage utvecklades i Sverige på 1800-talet, den moderniserades på 1960-talet av Hans Axelson och har vidareutvecklats sedan dess. Idag är det den mest spridda massagetekniken i västvärlden. 1998 bildades branschrådet Svensk Massage som borgar för kvalitetssäkrade utbildningar och certifiering av massörer.

Våra Massageterapeuter

Medicinsk massageterapeut Nils Tennberg Hälsorum i Varberg

Nils Tennberg

MEDICINSK MASSAGETERAPEUT

Jag heter Nils Tennberg och är Medicinsk Massageterapeut och Certifierad massör. 

Ej ansluten till Epassi.

Medicinsk massageterapeut Nimi Malje på Hälsorum i Varberg

Nimi Malje

MEDICINSK MASSAGETERAPEUT

Jag heter Nimi Malje, är certifierad massör och arbetar sedan 2020 som Medicinsk Massageterapeut. 

Varmt välkommen!